Vendégünk: Pete Polgár Máté atya (2015- március 26.)

2015.04.13 09:39

 

Húsvét közeledik!

A nagyböjti idő állandó állomása számunkra egy lelki alőadás. Pete Polgár Máté atya ismét ellátogatott hozzánk, nagy örömmel fogadtuk, hiszen már ismerjük!

Barátságos, számunkra hiteles személy. Az életről beszélt nekünk: ami fenyegeti azt és ami megmenti, erősíti. Szó volt az evangéliumi gazdag ifjú történetéről, Slachta Margitról, az Alkonyat-ról, Drakuláról, Batmenről, a Bűbájos boszorkákról, a Vámpírnaplókról mint a lassan ható, kevert világnézetű produktumokról, amik megfertőzik az embert, aprólékosan ható lelki és szellemi méregként. Mesélt nekünk egy 400 körül élő szent remetéről, aki megírta látomása szerint a 20. század közepétől az emberiség történetének megrekedését: elmosódnak a nemek közti különbségek és a férfi és a nő hasonlóvá válnak egymáshoz, a lelki torzulások elfogadottakká válnak, az emberek elidegenednek egymástól. Ne hagyjuk ezt!

Valóban fel kell állnunk a közönyből és az értékeket kell megcéloznunk: miben tehetek én valami jót, többet a környezetemért, a világért? Miben van több jó, szépség, erény, szeretet?

A fiatalság: a jövő, az erő. Minden történelmi kor tudta és tudja ezt. Voltak, akik visszaéltek ezzel. Az erényeket keresve és követve azonban nem tudnak bennünket kihasználni. Tudjuk: nehéz út a kitartóké. Apor Vilmos szavai biztatnak bennünket: "A kereszt erősíti a gyengét és szelidíti az erőset." 

Máté atya minden kollégistának és nevelőnek ... (már jóelőre) hozott egy és jó nagy csokitojást! Köszönjük szépen!! Az előadás a léleknek, a csokitojás a testnek szólt! Örömmel vettük!